Hvordan rengjøre billedglass

Det mange kanskje ikke tenker på er at billedglass sjeldent blir skitne. Det holder lenge å fjerne støv med en tørr klut. Ved å vaske billedglass påfører du nemlig selv det som er vanskelig å fjerne, nemlig såperester og kalv fra vannet.

Spray kan ødelegge innramming og kunstverk
Det å fjerne såperester fra glass, og da spesielt fra ARTglass, kan være en utfordring. Vårt klare råd er derfor å unngå såpe når man rengjør glass. Og aldri, ALDRI bruke sprayflaske på glasset. Dette kan potensielt skade ramme, passepartout og i verste fall kunstverket. Væske blir påført glasset og renner ned mellom ramme og glass. Vi har byttet mange passepartouter som følge av dette.

Slik fjerner du støv og merker
Glassoverflaten på et bilde er sjeldent utsatt for så mye mer enn støv og kanskje noen fingermerker. Dette fjernes best med en støvkost og en tørr microfiberklut. Slik får du et godt resultat uten å plages nevneverdig.

Henger bildet ditt på et kjøkken eller en annen plass der det kan utsettes for belegg som ikke lar seg fjerne med tørr klut, så anbefaler vi å vri en fin microfiberklut godt i varmt vann. Kluten må ikke slippe vann når du vasker av glasset! Forsøk å komme helt ut i hjørnene, slik at du ikke får “svinger” ut i de fire hjørnene. Tørk av Glasset med tørt papir, helst ett som ikke slipper så mye fibre. Papirfibre som måtte sitte igjen tar du med støvkosten. En annen litt røffere metode er rett og slett å bruke kosten på støvsugeren. Så lenge kosten er ren og fettfri så oppnår du det du er ute etter, et støvfritt glass! Da får du tatt rammen i samme slengen også. Vinn vinn!